Fazlurrahman
-
DURUM(!), KARAMAN’IN OYUNU MESELESİ MİDİR?
Hayrettin Karaman, aşağıdaki linkte verdiğimiz taze yazısında, hem “İslâm Hukuku, fıkıh dersi olarak değiştirilmelidir”diyor, hem de hukuk fakültelerinde islam hukuk…
Devamını Oku » -
Bu zata dikkat! – Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil
Fazlurrahman!.. 1919 yılında Pakistan’ın Hazara şehrinde doğan Fazlurrahman, 1940’ta Pencap Üniversitesi Arapça bölümünü bitirdi. 1942’de aynı üniversiteye asistan olarak girdi.…
Devamını Oku » -
Fazlur Rahman Toplantısı
ÖNÜMDE büyük boy, ciltli, iyi kağıda basılmış 360 sayfalık bir kitap var. İsmi: “İslâm ve Modernizm. Fazlur Rahman Tecrübesi.” 1997…
Devamını Oku » -
Fazlurrahmancılık Afeti Ve Diyanet
I-GİRİŞ Fazlurrahman, 1919’da Pakistan (o günkü Hindistan)’ın Hazara şehrinde doğdu. 1940’da Pencap Üniversitesi Arapça bölümünü bitirdi. 1949’da Durham Üniversitesi öğretim…
Devamını Oku » -
Ankara İlâhiyat Dekanı İsmail Hakkı Ünal’ın Fazlurrahmancı Fikirlerinden Bir Kesit
Ankara İlahiyat Fakültesi’nin iki dönemdir dekanlığını yürüten ve öğretim görevliliği sırasında iki dönem olmak üzere 12 (7+5) yıl da Din…
Devamını Oku » -
Fazlurrahman’ın Kur’an’ın Tarihsel Olduğu, Hükümlerinin Ebedi Geçerli Olmadığı İddiası
1. Vahyi, Peygamber (s.a.v.)’in zihni vasıtasıyla yedinci yüzyıl Arap Yarımadası’nın şartlarına verilen tepkiden ibaret gören ve hüküm içeren âyetleri, modern…
Devamını Oku » -
Fazlurrahman Gerçeği – İhsan Şenocak
İslam Dünyasının Batı karşısındaki konumunun ciddi manada sorgulanmaya başlandığı on dokuzuncu yüzyılda yeni arayışlar gündeme geldi. Müslümanlar, Kuran ve Sünneti…
Devamını Oku » -
İslam Ve Modernizm – Fazlurrahman – Yasin ESEN
Akıl, kurallarını kendinin belirlediği bir dünya kurar. Orada saltanatını ilan eder. Mutlak hüküm sahibi olduğunu düşünen akıl, ona “mümin” olması…
Devamını Oku » -
Tarihselciliğin Tarihi – Hasan UÇAR
Farklı mülahazalar, tarihle alakalı tariflerde değişik vurguların öne çıkmasına neden olmuştur. Bu yüzden herkesin üzerinde ittifak ettiği bir tarih tanımından…
Devamını Oku » -
Yakın Dönem Tefsir Telakkileri – İhsan ŞENOCAK
Müfessirler, Kur’an’ın inişi, toplanışı, tertibi, tedvini, Mekki-Medeni ayetleri, nasihi-mensuhu, muhkem-müteşabihi ve bunlar dışındaki meselelerini ‘Ulum-u Kur’an/Kur’an ilimleri’ kapsamında bir araya…
Devamını Oku »